Ana içeriğe atla

En İyi 10 Battle Royale Oyunu

En İyi 10 Battle Royale Oyunu

Editörün notlarıyla en güncel Battle Royale oyun sıralaması

Battle Royale fikri ilk defa 1999 yılında yazılmış olan kitabın 2000 yılında yapılmış olan aşağıda fragmanını bulabileceğiniz Japon filmi “Battle Royale” ile ortaya çıktı. Mantığı tam olarak fragmanda görebileceğiniz gibi. Bir uçak dolusu insanı bir alana bırakıyorlar düşen insanlar o alanda buldukları silahlar ve ekipmanlarla hayatta son kalan olmaya çalışıyorlar. Aslında Açlık Oyunları gibi. Battle Royale türü oyun dünyasına adeta uçaktan düşer gibi düştü. Hızını aldı hatta almaya da devam ediyor. Yakın zamanda da hızı azalacak gibi değil. Lafı uzatmadan sıralamaya geçelim.
Belirtmek isterim ki sıralamayı tamamıyla paşa gönlüme göre yapıyorum. 

1- Apex Legends

Güncel Battle Royale oyunları arasında en iyisi olarak gördüğüm Apex Legends ile başlayacağım. Titanfall 1 ve 2’de bekledikleri ilgiyi göremeyen Respawn Entertainmentsürpriz yumurta gibi bir oyunla karşımıza çıkıp bekledikleri ilgiyi bulmayı geçtim beklemedikleri kadar ilgi buldular. Oyunun ücretsiz oluşu oyuna inanılmaz bir oyuncu kitlesi kazandırdı.

Apex Legends çıkmasının ertesindeki 8 saatte 1 milyon, 24 saatte 2.5 milyon, 72 saatte 10 milyon ve 1 hafta sonra 20 milyondan fazla oyuncuya hizmet verdi. Hatta bu sayı durmadan artmaya devam ediyor. Bunun arkasında oyunun beğenilmesinin dışında bilinçli reklam politikaları da bulunmakta.
Biraz da içerikten bahsedelim. Oyun başlıktan da okumuş olacağınız üzere Battle Royaleoyun türünün bir üyesi. Bildiğiniz Battle Royale oyunlardan farklı olarak seçebileceğiniz kahramanlar mevcut. Oyun çıkarken 8 kahramana sahipti ancak 1. Sezon’un başlamasıyla 1 yeni kahramana kavuştu. Takımlar 3’er kişiden oluşuyor ve oyun 20 takımla başlıyor. Tahmin edebileceğiniz üzere her karakterin kendine özel yetenekleri mevcut. 1 pasif, 1’i ulti olmak üzere 2 de aktif yeteneği mevcut. Size ne kadar bütün karakterlerin yeteneklerinden bahsetmek istesem de diğer oyunlara da zaman ayırmak istiyorum sayın okurum. 

Ayrıca oyunun diğer oyunlardan farklı olarak sahip olduğu çok gelişmiş ping sistemi, akıcılığı ve ölen arkadaşınızı diriltebilme özelliği oyuna ekstra bir tat katıyor. Sizi düşüren oyuncu sizi yerde öldürse bile arkadaşınız cesedenizin üzerinden fİlamanızı alıp bir yeniden diriltme ünitesine götürüp yükleyebilirse oyuna geri dönebiliyorsunuz. Bu beni en memnun eden sürprizlerden oldu.

Bu arada favori karakterim Pathfinder, sizinki ne?


2- Fortnite

Fortnite’ı ister istemez oyun camiasının içinde olan herkes duymuştur. Herkes oynamış olmayabilir ancak ben deneme fırsatı buldum. Şu anda sanıyorum 8. Sezonda. Her sezon yeni içerikler katarak popüleritesini arttırmaya devam ediyor.

Yapımcısı Epic Games’e bir servet kazandıran bu yapım ücretsiz oluşu, kolay erişimi ve kolay oynanışı ile dikkat çekiyor. Ücretsiz olması sebebiyle sürekli hackerların saldırısı altında kalsa da bu saldırıları başarılı bir biçimde savuşturarak güvenilirliğini koruyor. 

Bildiğimiz Battle Royale’lerden farklı olarak bu oyunda inşa etme seçeneği mevcut. Oyun süresince karşınıza çıkan çoğu şeyi kazmanız yardımıyla kırıp materyaller elde edebiliyorsunuz ve bu materyaller sayesinde duvarlar, merdivenler ve zeminler inşa edebiliyorsunuz. Kendinizi korumak için ya da düşen arkadaşınızı kaldırmak için önüne duvarlar inşa edebilirsiniz. Bazen bu özellik biraz can sıkıcı olabiliyor. Karşınıza gelen oyuncu sizden daha iyi bina inşa edebiliyor ise başınız dertte demektir. Adeta bir inşa kavgası sonucu galip gelen taraf genellikle üstünüze inşa yaparak veya sizi köşeye sıkıştırarak sizi öldürebilir.

3- Playerunkown’s Battleground (PUBG)


Pubg çıktığında herkes Battle Royale türünü yeni yeni tanımaya başlamıştı. Gerçekçi mekanikleriyle oyuncuları kendisine bağlayan Pubg son zamanlarda eski ilgiyi göremez oldu. Böyle dediğime bakmayın yine de Steam’in en çok oynananları arasında 3’üncü sırada.
Büyük ihtimal bildiğiniz Battle Royale‘lerden olan PUBG oynanışı o kadar da kolay olmayan bir oyun. Alışması zaman alsa da oynaması gayet zevkli. Silahlarda ustalaşmak en önemli faktör. Silahlarda ustalaşırsanız eli kazanmamanız için karşınıza çıkabilecek tek engel bahtsız bir çember olabilir. Söylemeliyim ki oyunda motor kullanmaya ve bomba atmaya bayılıyorum.

4- Spellbreak


Aslında bu oyunu bonus olarak koyacaktım ama listeye girmeyi hakediyor. Yakın zamanda oynama fırsatı buldum. Yaklaşık 1 ay önce kayıt olmuştum alphasına, meğerse bana keyi başvurduktan 3 gün sonra zaten yollamışlar. Geçen gün arkadaşıma key geldiğinde bana söylemesiyle maillerimi kontrol edince farkettim. Oyunda 12 sınıfmevcut. Oyuna girmeden önce 2 sınıf seçmeniz gerekiyor ve seçtiğiniz sınıfların 1’er pasif3’er aktif yetenekleri var. Lootladığınız itemlerin nadirliğine göre pasifleri olabiliyor ve oyunda seviye sistemi var. Seviye atladıkça yetenek puanı kazanıyorsunuz ve bu yetenek puanlarını seçtiğiniz iki sınıftan birine vererek o sınıfınızı sadece o ele mahsus olmak şartıyla seviye atlatıyorsunuz. Seviye atlatırken her sınıfta olan aktif olarak geçen bazı yeteneklere kavuşabiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse Frostborn sınıfını seçerseniz pasif olarak 30 saniyede bir armorunuz yoksa 50 armor kazanıyorsunuz. Herhangi bir hasar alırsanız 50 armor yok oluyor. Aktif yeteneklerinden de bir örnek vermek gerekirse. Buz izleri üzerinde %100 hız bonusu kazanıyorsunuz. Bunu da şöyle açıklayabilirim. Buz eldiveniyle birine saldırırsanız ya da herhangi bir yere doğru ateş ederseniz yerde buz izleri bırakıyorsunuz ve eğer o aktif yeteneğe sahipseniz bu izlerin üzerinden hızlıca koşabiliyorsunuz. TPS olan oyun benim ilgimi epey çekti. Büyük kombinasyonlarıyla yaptığınız büyüler daha da güçlenebiliyor. Mesela kocaman bir kaya fırlatıyorsunuz bu kayanın özelliği uzaklaştıkça büyümesi ardından bu kayaya ateş topu atarsanız attığınız kaya kocaman yanan bir kayaya dönüşüyor ve vurduğu kişiye hem fiziksel hasar hem de yanma hasarı vuruyor. Bu epey etkileyici değil mi? Son hava bükücü evrenine çok benziyor bazı yetenekler ki benim çok sevdiğim evrenlerdendir.
Alpha testi için kayıt olmak sitediğiniz duyar gibiyim. Alpha testine buradankatılabilirsiniz.

5- Darwin Project


Darwin Project, Scavengers Studio tarafından çıkarılmış, küçümsenmiş bir Battle Royaleve daha çok dikkati hakediyor. Battle Royale tarifini değiştiren Scavengers Studio daha eşsiz bir oyun deneyimi sunuyor. Hızlı, kişisel ve söylemem gerekiyor çok fazla yetenek gerektiriyor. Görünmez olabildiğiniz ve çoğunlukla ilkel silahlar kullandığınız oyunda ustalaşmanız epey zaman alacak.

Darwin Project hala erken erişimde olmasına rağmen bir çok tamamlanmış oyundan daha heyecan verici. Hareket, savaş ve genel oyun deneyimi daha pürüzsüz olmasıyla birlikte oyunun grafik stili baya hoş. Herkes için olmayan bir oyun ancak hastası olmak içten bile değil.

6- H1Z1


DayZ’den sonra Battle Royale mantığını ilk yapıp satanların Daybreak Game Companyolduğunu söylesem yalan olmaz. Çok güzel bi zamanda çok güzel bir çıkış yakalayıp bizi Battle Royale mantığına ısıtan ekibin oyun dünyasına katkıları yatsınamaz. Ancak popüleritesi pek uzun sürmedi. Zira yapımcılar oyunu geliştirmekte pek acele etmeyince yerini daha iyileri aldı.
Şuanda tam sürüm olmasına rağmen ilk çıktığındaki heyecanı barındırmayan H1Z1’i illaki duymuşsunuzdur. Duymadıysanız da şu şekilde açıklayayım, oyun bildiğiniz battle royale mantığına sahip. Uçaktan atlayıp haritadaki rastgele dizilmiş silahları ve bilimum eşyaları toplayarak son kalan kişi olmaya çalışıyoruz.

7- Realm Royale


MOBA elementleriyle eğlenceli bir Battle Royale oyunu olan Realm Royale’in yapımcıları tahmin edin kim? Hi-rez studios. Hani Overwatch’ın bedava versiyonunu yapan firma. Paladins’i duymuş muydunuz? Hah işte onu yapan firma. 

Realm Royale de diğerlerinden çok farklı bir Battle Royale. Oyunda sınıflar var. Oyuna başlamadan önce herkes bir sınıf seçiyor ve haritaya atlıyor. Tahmin edeceğiniz üzere her sınıfın kendine özgü yetenekleri var. Haritada belli bölgelerde fırınlar bulunuyor ve bu fırınlarda silahlarınızı veya zırhlarınızı geliştirebiliyorsunuz. İstediğiniz zaman atınıza binip daha hızlı hareket edebiliyorsunuz. Takımlı oyundaysanız eğer yere düştüğünüzde tavuğa dönüşüyorsunuz.

Epey eğlenceli gözüktüğünü söylemeliyim.

8- COD – Blackout


COD Black ops 4 ile birlikte çıkan Blackout isimli oyun betadayken oynama fırsatı bulmuştum ve hastası olmuştum. Pubg’den sonra çıkan en akıcı battle royale olarak benim gönlümü fethetmişti çıkar çıkmaz. Oyunun benim açımdan tek eksisi pahalı oluşuydu. Oyundaki atv, kamyon ve helikopter oyuna daha fazla heyecan katıyordu. Hele haritası… Haritası mükemmel. Eski Black Ops haritalarını toplayıp koca bir harita yapmışlar. Tahmin ediyorum çoğunu tanıyorsunuzdur. Hatta haritada her el bir bölgede zombieler oluyor ve oraya gidip kutuya ulaşabilirseniz içinden değerli lootlar bulabiliyorsunuz.
Kişisel olarak çok beğendiğim bu oyunu maddi yetersizlikten alamadım ama indirime girince durur muyum yapıştırdım tabii ki.

9- Ring of Elysium


Kısaca ücretsiz Pubg diyebiliriz. Ancak tabii ki bazı farklı yönleri var. Oynanışı daha akıcı olmasıyla birlikte sınıflar mevcut. Tırmanma sınıfıuçma sınıfı ve kayak sınıfı mevcut her sınıf isimlerinden de anlayabileceğiniz üzere imkanlar sağlıyor. Tırmanma sınıfı en büyük çantaya sahip ve belli bölgelerdeki ipler yardımıyla dağlar arası veya dağlarda yukarı aşağıya hareket edebiliyorsunuz. Uçma sınıfında ise glider yardımıyla yüksek bir yerden atlayınca uzun sürelerce süzülebiliyorsunuz. Kayak sınıfıyla da tahmin edeceğiniz gibi snowboard ile kayabiliyorsunuz. Haritaya atlanabilecek bir uçak yok doğmak istediğiniz bölgeyi seçiyorsunuz ve harita yuvarlak şekilde kapanmıyor. Çok ilginçtir ki harita yamuk, eğri büğrü şekillerde kapanıyor. Bu özellik bana epey değişik gelmişti.

10- Battlerite Royale


Battle Royale’ler hakkında bildiğiniz her şeyi unutun. Her şeyi de unutmayın canım. Uçaktan atlamak item lootlamak gibi ana özellikler olmadan Battle Royale olur mu? Olmaz. Ancak karşınızdaki bu battle royale bildiğiniz moba. Aslında ana oyunu olan Battlerite’daki karakterleri kullanıyor. İstediğiniz karakteri seçip haritaya bir ejderha üzerinden atlıyorsunuz. İtem lootlayıp savaşıyorsunuz. Mantık aynı. Hayatta kalan son kişi ya da son grup olmak.

Bonus: Notmycar


Farkedeceğiniz üzere bu Battle Royale oyunu da kendine özgü bir yapıya sahip. Oyun 5 Nisan’da çıktı. Yani epey yakın zamanda. Ancak erken erişim olarak çıktı. Henüz oynamaya fırsatım olmadı ancak fena gözükmüyor.
Arabalarla Battle Royale oynamak ister miydiniz?
Listemizin sonuna gelmiş bulunuyoruz değerli okurlar. Umarım memnun kalmışsınızdır. Sevgilerimle
                                                                                                                             King

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HOİ 4 En İyi Modlar

   Herkese merhaba,bu yazımda sizlere en iyi Hearts Of Iron IV modlarını göstereceğim.Şunu bilin ki bu liste oyunu büyük ölçüde değiştiren modlardan oluşmaktadır ve rastgele sıradadır.   1)Kaiserreich   Bu mod Merkezi Güçler'in 1.Dünya Savaşı'nı kazanmasını ele alan bir konudur. Alman İmparatorluğu,Osmanlı Devleti vb.birçok ülke kendilerine özel focus tree'leri ile karşımıza çıkmaktadır. 2.The Great War                            Başlıktan da anlayabileceğiniz şekilde The Great War 1.Dünya Savaşı'nı konu alan ,1.Dünya Savaşı'nda savaşmış bütün ülkeleri özel focus tree'leri ile deneyimleyebileceğiniz bir moddur. 3.Führerreich     Şahsen en sevdiğim mod.Bu sefer ele aldığımız konu Almanya'nın 1.Dünya Savaşı'nı kaybetmesi,fakat daha farklı bir Versay Anlaşması.Üstelik Faşist Almanya'nın başında Hitler değil Adam Dressler bulunmakta.                                                

HOI4 Sovyetler Birliği Debufflardan Erken Kurtulma Rehberi

HOI4 Sovyetler Birliği Debufflardan Erken Kurtulma Rehberi Hepimizin bildiği gibi Sovyetler birliği 1935-1940 arası ordu memurları ve siyasetçiler arasında bir arınma yapmıştır.Birçok deneyimli subay Trotsky'yi destekledikleri gerekçesi ile öldürülmüştür. Bu durum sonucu subay ve kumandan sıkıntısı baş göstermiştir. Bu olay oyuna şu şekilde yansıtılmış. Focus Tree'nizde The Great Purge diye bir seçenek var. Bu çok önemli bir yol ayrımıdır. Eğer Stalin'in politikasını uygulayıp Arınma ' yı gerçekleştirmek isterseniz bunu seçmelisiniz.Aksi halde ülkenizde bir iç savaş çıkar. Ama Purge ü uygularsanız çok ağır Debuffları tabii tutulursunuz. Bu debufflar sizin elinizi kolunuzu bağlar (-%50 division organization). Ancak bu Debufflardan erken kurtulmanın bir yolu vardır. Adım 1:    İlk Focus olarak Great Purge seçin.    Polonya'ya Justify War Goal yapın.    Rifle eksiğinizi hızlı kapatmak için Cavalry ve NKVD divisionlarınızı silin. Adım 2:    Polonya'ya

Pes 18 Sistem Gereksinimleri

Selam herkese bugün sizlere Pes 18'in sistem gereksinimlerini yazdım umarım yardımcı olmuşumdur. Minimum Sistem Gereksinimleri İşletim Sistemi : Windows 7-8/8.1-10 İşlemci : İntel Core i5-3450 3.1 GHz veya AMD FX-4100 3.6 GHz Bellek : 8 GB Ram Ekran Kartı : 2 GB GeForce GTX-650 veya Radeon HD 7750 DirectX : Version 11 Depolama Alanı : 30 GB Önerilen Sistem Gereksinimleri İşletim Sistemi : Windows 10 x64 İşlemci : İntel Core i7-3770 3.4 Ghz veya AMD FX-4170 4.2 GHz Bellek : 8 GB Ram Ekran Kartı : 2 GB Nvidia GeForce GTX-660 veya AMD Radeon HD 7950 DirectX : Version 11 Depolama Alanı : 30 GB Arkadaşlar burda söz edilen minimum sistem gereksinimlerinde hatalar olabiliyor mesela 4 gb ram kasmadan oynayabilirsiniz veya ekran kartı düşüktür kasmadan oynarsınız.                                                                                                              AnkA